ABONMA DRAMA/ KOMEDIJA 2017/ 2018

V juniju 2017 smo k obnovitvi abonmajev povabili dosedanje abonente, tokrat vabimo k vpisu ljubitelje gledališča, ki bi želeli postati naši abonenti.

PROGRAM ABONMAJA DRAMA/KOMEDIJA 2017/18


Vanj bo vključenih 6 predstav različnih žanrov – od drame do komedije in vsega vmes. Namenjen je radovedni publiki, ki jo zanima gledališče v vsej svoji raznolikosti, predvsem pa kakovosti.
Predstave bodo enkrat mesečno, od oktobra 2017 do marca/aprila 2018. Gostovanja slovenskih poklicnih gledališč bodo načeloma med tednom. Dogovorili smo se za gostovanja petih predstav, ki jih bomo gostili od oktobra 2017 do februarja 2018. Zadnjo, šesto predstavo bomo izbrali iz aktualne sezone 2017/18.


Gledališče Park, oktober 2017
Gašper Tič, Davor Herceg: TRAČ - po motivih Mnogo hrupa za nič Williama Shakespeara, Mestno gledališče ljubljansko
mjuzikel – komedija
Nič, ki povzroča ves ta hrup, so govorice.
Režija: Jaka Ivanc in Gašper Tič.
Igrajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Uroš Smolej, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek, Filip Samobor, Matic Lukšič, Gaber K. Trseglav/Tomo Tomšič, Rok Kravanja/Rok Prašnikar.

Ob številčnem igralskem ansamblu bo v predstavi nastopila še sedemčlanska skupina imenitnih glasbenikov in šestčlanska plesalcev. Mnogo hrupa za nič je ena izmed najslavnejših Shakespearjevih komedij. Suče se okrog ljubezni, hrepenenja, izdaj, spletk in vseh mogočih preizkušenj, ki jih morajo zaljubljenci prestati, da si lahko nazadnje presrečni skočijo v objem. V bolj sodobno in muzikalno opravo sta jo odela komedijski libretist Gašper Tič in skladatelj Davor Herceg. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi – vse to prek smeha vodi srečnemu koncu naproti.

Gledališče Park, november 2017
Avtorski projekt: STENICA, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališča Ptuj
satirična drama
O svobodi od tovarištva do jogurta.
Režija: Jenej Lorenci.
Igrajo: Iztok Drabik Jug, Vesna Jevnikar, Nataša Keser, Maruša Majer, Darja Reichman, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek, Borut Veselko, Gregor Zorc.

Prvi del predstave je umeščen v čas po drugi svetovni vojni, v čas skupne Jugoslavije in graditve socializma, ki se razteza vse do razpada konec osemdesetih. Časovni preskok za 50 let in znajdemo se v sodobnosti oziroma bližnji prihodnosti.
Kako je bilo s posameznikom in svobodo pred 50-imi leti? In danes? Tako v socializmu kot kapitalizmu je posameznikova svoboda omejena. Kaj je včasih povezovalo kolektiv in kaj nas danes? Skupne ideje in solidarnost, ali vsiljiva ideologija, ubogljivost in strah pred avtoritetami. V sodobnem potrošniškem kapitalizmu je na pohodu ekstremni individualizem, povezujejo nas potrošniške navade, popularna kultura ter ob vzponu ksenofobije in desnih politikov tudi strah pred sovražnikom, pred tujim in drugačnim ...

Gledališče Park, december 2017
Peter Quilter: GLORIOUS!, SNG Drama in Opera Maribor
glasbena komedija
O operni divi svetovnega slovesa brez posluha.
Režija: Krešimir Dolenčić.
Igrajo: Nataša Matjašec Rošker, Žan Koprivnik, Alojz Svete, Milada Kalezić, Tim Ribič, Irena Mihelič.

Sočna, prisrčna in »odštekana« glasbena komedija Glorious!, nastala po sodobnem besedilu britanskega dramatika Petra Quilterja (2005), temelji na resnični zgodbi najverjetneje najslabše sopranistke vseh časov, Florence Foster Jenkins (1868–1944). Jenkinsova je bila namreč brez občutka za ritem in intonacijo, a je to ni ustavilo na poti do „uspešne“ solistične kariere – bila je edina „pevka“ brez posluha in tehnike, ki ji je z očetovim denarjem uspelo do zadnjega sedeža razprodati slovito newyorško koncertno dvorano Carnegie Hall. S kritiki pa je, docela prepričana o svojem talentu, samozavestno obračunala takole: „Ljudje lahko govorijo, da ne znam peti, nihče pa ne more reči, da nisem pela.“

Gledališče Park, januar 2018
BERAŠKA OPERA – po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla, SNG Nova Gorica
glasbena komedija
Kaj je rop banke v primerjavi z ustanovitvijo banke?
Režija: Vito Tufer.
Igrajo: Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak - Gojc, Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida, Andrej Zalesjak, Iztok Mlakar.
Glasbeniki: David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal.

Intriga očeta, ki mu hčerka odreče pokorščino, spopad dveh rivalov podzemlja in med njima kolebanje varuha javnega reda ter ne nazadnje vpletanje še nekdanje (raz)očarane ljubice v ljubezenski trikotnik – ta žgečkljiva zgodba iz okolja kriminala in prostitucije je bila dramatiku Johnu Gayu sredstvo za izris kompleksne politične satire na račun skorumpiranosti angleške družbe na začetku 18. stoletja. Beraška opera je kasneje spodbudila številne priredbe, z vivisekcijo današnje družbe pa se je spopadel režiser Vito Taufer, ki meni, da je Gayev čas surovega kapitalizma iz prve polovice 18. stoletja skrb zbujajoče podoben današnjemu času. Izvirne songe je napisal Iztok Mlakar, uglasbil pa Aleksander Pešut - Schatzi.

Gledališče Park, februar 2018
Evripid: MEDEJA, SNG Drama Maribor
drama, melodrama, satira
Starogrška tragedija, ki ljubezen izrodi v zločin.
Režija: Oliver Frljić.
Igrajo: Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan, Peter Boštjančič, Davor Herga, Maša Žilavec, Ivica Knez, Matija Stipanič, Mojca Simonič, Viktor Meglič. 

Evripidova Medeja (480 pr. n. št.–406 pr. n. št.) v ospredje postavlja žensko, ki se ji po žilah sicer pretaka božanska, človeška in čarovniška kri, a je predvsem človeško bitje. Je samo ženska, ki je iz popolnoma predane ljubezenske strasti zagrešila grozljive zločine, da bi ustoličila svojega junaka na prestolu in v zakonski postelji.Evripidovo Medejo je režiral eden najbolj provokativnih, nekompromisnih, avtorsko najmočnejših režiserjev nekdanje Jugoslavije Oliver Frljić. Na odru Gledališča Park bomo prvič gostili njegovo predstavo, hkrati pa tudi prvič uprizoritev antičnega besedila.

ZADNJO PREDSTAVO BOMO IZBRALI IZ NOVE SEZONE 2017/18.
CENA ABONMAJA: 80 evr, 72 evr – upokojenci, dijaki, študenti
Možnost plačila na en, dva ali tri obroke.
CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: 18 evr, 16 evr – upokojenci, dijaki, študenti.